Deniz Börülcesi Salatası(Sirkeli-Sarımsaklı)

Pazardan taze taze alınmış olan kalın dallı iki demet deniz börülcesini bir güzel yıkıyoruz. (Hepsinin sığacağı kadar büyük bir kaba su koyup onun içinde de biraz bekletebilirsiniz, biraz da sirke katın suya zararlı parazitlerden kurtulmak için.)

Genişçe bir tencereye su koyup kaynamaya bırakıyoruz, su kaynadıktan sonra yıkanmış deniz börülcelerini kaynayan suyun içine atıyoruz ve bekliyoruz. (Bekleme süresi börülceye göre değişir, eriyip yosun gibi olmamasına dikkat edin.) 20 dakika sonra ocağı kapatıyor, börülcelerimiz leğenin içine alıyor ve teker teker dışlarındaki kabukları çıkarmaya başlıyoruz. Dikkat edin elinizi yakmayın! İşte bu ayıklama kısmı en zor ve sıkıcı olan tarafı bu işin. Hepsinin kabuklarından arındığından emin olduktan sonra...


6-7 diş sarımsak soyuyor ve onları bir güzel dövüyoruz.



Görüdüğünüz havanın içine yarısına gelecek kadar, sanırım 1- 1buçuk çay bardağı üzüm sirkesi atıyorsunuz. Ve temizlenmiş deniz börülcelerimizin üzerine döküyoruz. İki yemek kaşığı kadar da zeytinyağını üzerine gezdirip. İyice karıştırıyoruz salatamızı.



Görüntü sizi yanıltmasın, eğer uğraşacak vaktiniz var ve yeni tatlar merak ediyorsanız...
Buyrun Afiyet Olsun!

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar