Patlıcan Tavası

Anneannemden öğrendiğim ve en sevdiğim yemek olan patlıcan tavasının tarifini sizlerle paylaşmak isterim...

Malzemeler;
1 demet maydonoz,
2 adet patlıcan,
3 bardak pirinç,
3 tane orta boy biber,
3 tane orta boy domates,
3 tane orta boy soğan,
zeytinyağı, tuz, karabiber, salça.

Yapılışı;
Öncelikle soğanlarımızı yemeklik şekilde doğruyoruz.
Domateslerimizide küpler halinde kesiyoruz.

İyice yıkadığımız maydonozu ve tohumlarını ayıkladığımız biberlerimizi ince ince kıyıyor ve orta boy fırın tepsimizin içine döküyoruz.

Yıkatmış olduğumuz pirinci tepsinin içine deviriyoruz.
Tepsinin içine bir yemek kaşığı zeytinyağı, 2 çay kaşığı tuz, 2 çay kaşığı karabiber atıyoruz. İsteğe göre pul biberde eklenebilir.
Son olarak 1 yemek kaşığı domates salçası ve 2 yemek kaşığı biber salçası ekleyip bir güzel karıştırıyoruz.
İyice karıştıktan sonra tepsiye eşit olarak yayıyoruz.


En son olarak patlıcanlarımızı resimde görüldüğü gibi hazırlıyoruz( fazla kalın olmamasına dikkat edin).
Bir tabağa yağ, su ve salça karıştırıyor ve hazırlamış olduğumuz patlıcanları teker teker buna batırıp salçalı kısımları üste gelecek şekilde tepsinin üzerine diziyoruz.


Eğer tabakta salça karışımı kaldıysa biraz su ekleyip pirinçlerin seviyesine gelecek kadar suyu tepsiye dökün.

Ve Patlıcan Tavamız pişmeye hazır, 200-250 derecelik fırında tepsinin içinde su kalmayana ve patlıcanlar kızarana kadar pişiriyoruz.(benim fırın biraz ağır pişirdiği için pişme süresi 40 dk sürdü bu fırınınıza göre değişebilir aman dikkat edin yakmayın)


Ben dayanamayıp hemen bir tabak aldım. Şimdiden sizlere afiyet olsun, umarım beğenirsiniz. :)

Yorumlar

Popüler Yayınlar