Hızlı kek

İftardan sonra çayınız demlenirken, çayın yanına yapabileceğiniz basit bir kek tarifi.

Malzemeler:
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı şeker
3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
3 yumurta
Biraz margarin (Kek kalıbını yağlamak için)


Hazırlanışı;

İlk önce sıvı yağımızı, sonrasında sırasıyla şeker, yoğurt, un, yumurtalar ve kabartma tozunu mutfak robotunun karıştırma haznesine döküyoruz. Mutfak robotunuz yoksa büyük bir kaba aynı şekilde malzemeleri döküp blendırla iyice karıştırıyoruz. Eğer arzu ederseniz az bir miktar limon kabuğu rendeleyip karışıma katabilirsiniz.










Kek kalıbımızı hiç bir boşluk kalmayıncaya dek margarinle yağlıyoruz. (Özellikle köşe kısımlara dikkat)
Hazırlamış olduğumuz kek hamurunu yavaşça kek kalıbımızın içine döküyoruz.



Ve 200 dereceye ayarladığımız fırına, orta raf yerine gelecek şekilde koyuyoruz. 20-30 dakika içinde kekiniz hazır olacaktır.(Fırınınızın pişirme süresine göre değişir.)  Eğer kekin üst kısmı kabarmış, kahverengileşmiş ve çatlamışsa tamamdır ama siz yinede emin olmak için sivri ve ince bir çubuğu kekin içine batırıp içi hamur kalmışmı diye kontrol edebilirsiniz.




 



Afiyet olsun... :)



Yorumlar

Popüler Yayınlar