İrmik Tatlısı

Enfes güzel olan bir tatlı, sizde yapın ve bu eşsiz tadı deneyin.

Malzemeler;
1 su bardağı irmik


2 su bardağı şeker


5 su bardağı süt
Yarım paket vanilya




Hazırlanışı;
Öncelikle irmik, şeker ve sütü büyük bir tencerede karıştırıyoruz.
Tencereyi ocağınızın büyük gözüne koyuyoruz ve orta ateşte karıştırmaya başlıyoruz karışımı (Topaklanmamasına dikkat edin ne olduğunu anlamadan irmikler top top olabilir.)


Puding kıvamına gelene kadar karıştırın. Koyulaşmaya başladığı ilk an vanilyayı karışıma dökün ve karıştırmaya devam edin. Karışım iyice koyulaşınca ve tencerenin içi kaynama baloncuklarıyla dolunca. Tatlı karışımını borcam tepsiye döküyoruz. Ve bir süre soğumasını bekliyoruz. Servise sunmadan önce bir süre buzdolabında da bekletirseniz şekli çok güzel olacaktır. Damak tadınıza göre tarçın, renkli pasta süsleri ve ya meyve dilimleri ile servise sunabilirsiniz.


Püf nokta: Karışımı dökmeden önce bir miktar margarinle tepsiyi yağlarsanız. Karışım soğuduktan sonra tepsiden dağılmadan ayırmanız kolaylaşacaktır. ;)

Afiyet olsun.... :-)







Yorumlar

Popüler Yayınlar