Haşhaşlı Çörek (Pratik)

Malzemeler;
Haşhaş ezmesi
Haşhaş tohumu
Sıvı Yağ
Bir tatlı kaşığı şeker
Ekmek Hamuru

Hazırlanışı;
Yakınınızdaki fırından aldığınız ekmek hamurunu sıvı yağ yardımıyla açıyoruz, ne şekilde açacağınız size kalıyor aslında ben hamurun her tarafa yapışmaması için öyle açtım. Ve yuvarlak hale getirdim ama daha eşit ve güzel görüntü olması için kareye yakın şekilde açmanızı tavsiye ederim.

Sonra bir miktar sıvı yağı haşhaş ezmesine iyice yedirene kadar ikisini karıştırıyoruz. Şekeri de ilave edip karıştırın ve açmış olduğumuz hamurun üzerine iyice yayın karışımı. Ve hamuru bir kenarından başlayarak rulo haline getirin.

Rulodan ikişer parmak kalınlığında parçalar kesin ve tepsinize sıralayın. Yuvarlak hamurların üzerine haşhaş tohumlarını atın ve tepsinizi fırına veriniz. Hamurlar kabardıktan sonra sıcak sıcak servis yapabilirsiniz :)


İşte fırında pişerken


Ve afiyetle yemeye başlamadan önce 

Şimdiden herkese afiyet olsun :-)

Yorumlar

Popüler Yayınlar