Sarma Börek

Gerçekten adı nedir bilmiyorum annemden öğrendiğim bir börek ama yapımı biraz uzun ve yemesi saniyeler süren bir yemek için daha güzel bir isim bulamazdım o yüzden bu böreğin adı böyle biline... ,

Bu börek size bayramda, günlerde ve aniden gelen misafirlerde kurtarıcılık yapacaktır. Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.

Malzemeler;

3 tane yufka
yarım paket margarin
350 gr beyaz yumuşak peynir
3-4 tane patates
3 yumurta
1 kase yoğurt

Öncelikle patateslerimiz soyuyor, doğruyor ve haşlanması için su dolu bir tencereye atıyoruz. Onlar haşlanırken margarinimizi bir ufak tencerede eritiyor ve soğumaya bırakıyoruz.

Patateslerimiz iyice haşlandıktan sonra suyu süzüp patatesleri püre haline gelene kadar ezin.

Sonra patateslerin üzerine yoğurt, erittiğimiz yağı, peyniri atıyoruz, yumurtalarıda kırıp sarısı ve beyazını ayırmadan atıyoruz(kabuk kalmamasına dikkat edin)



Hepsini tencerenin içinde bulamaç haline getiriyoruz.


Bulamacımız hazırlandıktan sonra yufkalardan birini düz bir zemin üzerine açın.


Bulamacı göz kararı üçe ayırın ve o parcalardan birini yufkanın üzerine hertarafına güzelce yayın, sıvayın. 


Bu işlem tamamlandıktan sonra ikinci yufkayı alıp ilk yufkamızın ve bulamacın üzerine örtün ve böldüğünüz bulamaç parçasının bir tanesini de bunun üzerine aynı şekilde sürün. Son yufka üçünde aynı işlemleri yapın ve iki tarafından da birazını iç tarafa doğru katlayınız.


Sonra bir uctan başlayarak diğer tarafa doğru sarmaya başlayın.


Tamamamen bir rulo halini aldıktan sonra ortadan ikiye kesin.




Ve rulolarımızı alüminyum folyo ile sarın.



Ve bu şekilde onları dolabınızın buzluk kısmına atınız. En az bir gün beklemeleri gerekiyor maalesef ki!
Pişirmeye başlamadan 1 saat önce dolaptan çıkartıp yumuşamasını bekleyin. Ve birer parmak kalınlığında pişireceğiniz kadarını kesip fırın tepsisine diziniz. Üstüne bir yumurta sarısını fırça yardımıyla sürüp çörek otu veya susam serpiştirin.(Pul biberde atabilirsiniz güzel oluyor). Artık börekler fırınlanmaya hazır 200 derecedeki fırınımıza tepsiyi atıp böreklerin iyice kızarmasını bekleyin. Yemeğe doyamayacaksınız! 
Afiyet olsun... :)

(Ben daha yeni yaptığım için onlar dolapta dinleniyorlar. Pişirme vakti geldikten sonra pişmiş haldeki fotoğraflarınıda ekleyeceğim) 

Ve pişmiş halleriyle karşınızdayız... 






Yorumlar

Popüler Yayınlar