Tavuk Sote

Arkadaşımın, ben tam açlıktan kıvranırken ve ne yapsam acaba diye düşünürken aklıma soktuğu Tavuk Sote. Bana çok makul bir yemek olarak göründü ve kolları sıvayıp hemen iki porsiyonluk yapıverdim.

İşte tarif ;

Malzemeler:
300-400 gram tavuk göğüs eti
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tane orta boy soğan  
2 orta boy domates
3-4 yeşil biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
tuz, karabiber, toz kırmızı biber

Hazırlanışı;

Öncelikle tavuk etini sudan geçiriyoruz ve tamamını kuşbaşı doğruyoruz.


Biber ve domatesleri iyice yıkıyoruz. Soğan ve biberleri yemeklik olacak şekilde doğruyoruz.


 Tenceremizin altını orta ateşe alıp sıvı yağımızı ve kuşbaşı doğranmış tavuk etini atıyoruz. Kavurmaya başlıyoruz. Tavuk etlerinin hepsi beyaz olana kadar kavurmaya devam ediyoruz ve hepsi beyazlaştıktan sonra doğramış olduğumuz biber ve soğanları tencereye atıp iyice karıştırıyoruz. Tencerenin kapağını kapatıp onları pişmeye bırakıyoruz.


Kapağı kapattıktan sonra domateslerin kabuklarını soyuyoruz ve ikisinide küp küp olacak şekilde doğruyoruz. Doğrama işlemi tamamlandıktan sonra tencerenin kapağını açıp domatesleri, baharatlarımızı ve salçayı atarak güzelcene yemeği karıştırın. Üstünede yarım çay bardağı su ekleyip tencerenin kapağını kapatmadan pişmeye bırakın, suyunu tamamen çektikten sonra yemeğiniz hazır. 


Sıcak sıcak servis ediniz. 


Afiyet Olsun... :)








Yorumlar

Popüler Yayınlar